Miskraam voorkomen


Veel vrouwen voelen zich schuldig na een miskraam en vragen zich af of het hun eigen schuld is. Maar kun je een miskraam voorkomen? Het antwoord is: nee. Een miskraam is helaas een natuurlijk iets en relatief veel vrouwen krijgen hier mee te maken. Je moet zo gezond mogelijk proberen te leven en je rust nemen, maar voor de rest heb je zelf niet veel invloed op een eventuele miskraam.

Oorzaken van een miskraam

Wat zijn dan de oorzaken van een miskraam? Hoe ontstaat een miskraam? Een miskraam kan verschillende oorzaken hebben.

Ten eerste (zoals hierboven al genoemd) is een gezonde levensstijl belangrijk. Roken, drinken en overmatig koffie drinken kunnen van invloed zijn op de zwangerschap en kunnen een miskraam veroorzaken. Vermijd deze dingen dus tijdens je zwangerschap. Ook het echte van rauwe kazen (au lait cru) kan een miskraam tot gevolg hebben.
Er zijn bepaalde kinderziektes die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van je ongeboren kindje en die een miskraam kunnen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn kinkhoest en de vijfde ziekte. Ook het verschonen van de kattenbak dient vermeden te worden tijdens de zwangerschap, aangezien er stoffen in de uitwerpselen van katten zitten die een miskraam kunnen veroorzaken.

In de meeste gevallen is er sprake van een genetische afwijking. Er is dan sprake van een aanlegfout bij de foetus en dit is dan de oorzaak van de miskraam. Dit komt vaak voor en er valt niets tegen te doen.

Ook een afwijking in het hormoonstelsel van de moeder kan een miskraam veroorzaken. Vrouwen die suikerziekte hebben bijvoorbeeld hebben een verhoogde kans op een miskraam. Ook dan is in sommige gevallen een miskraam voorkomen niet mogelijk.

Daarnaast komt een miskraam relatief vaker bij meerling zwangerschap voor. Voor meer informatie, bekijk o.a. het online forum bij de miskraam van een tweelingzwangerschap .

Like it.? Share it: