Miskraam tot 16 weken


In Nederland wordt gesproken van een miskraam bij het afbreken van de zwangerschap voor de 16e week. Een miskraam wordt ook wel een spontane abortus genoemd. Een miskraam tot 16 weken kent echter verschillende fases. Hieronder geven we een beschrijving van deze fases.

Miskraam symptomen tot 16 weken

De miskraam symptomen bij een zwangerschapsduur tot 16 weken komen vaak neer op het krijgen van hevige buikpijn en rugpijn en het hebben van bloedverlies. In de periode ben je vaak net blij dat je zwanger bent en het besef dat het mis kan gaan of daadwerkelijk ook misgaat is een grote domper. Echter is het wel zo dat ook bij vrouwen waarbij de verdere zwangerschap wel goed verloopt, ook buikpijn en bloedverlies kunnen hebben. Deze miskraam symptomen kunnen dus ook gewoon onderdeel van de zwangerschap zijn en hoeven niet in te houden dat je ook daadwerkelijk een miskraam krijgt of hebt. Het is raadzaam om bij dergelijke klachten snel een arts of verloskundige te raadplegen om zekerheid te hebben of er sprake is van een miskraam. Wacht hier niet te lang mee, zodat je niet in onzekerheid blijft zitten.

Wat zijn nu precies de miskraam symptomen na 1 tot 4 weken?

– hevige buikpijn
– hevige rugpijn
– gevoel van een normale menstruatie
– verlies van bruin bloed (oud bloed)
– verlies van helder rood bloed

Zijn dit symptomen die je bij jezelf herkent, dan hoeft er dus niets aan de hand te zijn, maar je moet er ook niet te luchtig mee omspringen. Maak een afspraak bij de dokter voor een controle.

Like it.? Share it: