Miskraam symptomen


Hoe kun je een miskraam nu eigenlijk herkennen? Wat zijn miskraam symptomen? In veel gevallen wordt een miskraam niet ontdekt door de vrouw zelf, maar bij de huisarts, gyneacoloog of verloskundige. Bij de eerste echo komt dan aan het licht dat het hartje van de foetus niet klopt en de zwangerschap ten einde is. Vaak heeft de vrouw niet gemerkt dat er geen sprake meer is van een zwangerschap.

Een indicatie voor een miskraam kunnen pijnen in de onderbuik en bloedverlies zijn. Ook het afnemen van de kenmerken van het zwanger zijn, zoals pijnlijke borsten en misselijkheid, kunnen symptomen zijn die aangeven dat er sprake is van een miskraam. In deze gevallen spreekt met van een spontane miskraam.

Het hoeft niet zo te zijn dat ieder bloedverlies duidt op een miskraam. Veel vrouwen hebben bloedverlies tijdens de zwangerschap en in de helft van de gevallen wordt de zwangerschap toch nog succesvol volbracht. Raak dus niet meteen in paniek bij bloedverlies. Raadzaam is wel om dan even een arts in te schakelen.

Omdat de symptomen per periode van de zwangerschap verschilt hebben wij een overzicht gemaakt van de symptomen per week. Natuurlijk kunnen er per periode veel overeenkomstigheden zijn, maar het is voor jou een handige indicatie om precies bij de week van de zwangerschap te kijken waarin je nu zit. Er zijn daarnaast natuurlijk verschillende soorten miskramen. Tot en met 16 weken spreken we eigenlijk van een miskraam, daarna niet meer. In deze periode van 16 weken kunnen we ook nog eens een vroege miskraam en een late miskraam onderscheiden, waarbij ook weer verschillende symptomen horen.

In ons overzicht per week hebben we geprobeerd een zo goed mogelijke beschrijving te geven. Houd echter in gedachten dat geen mens gelijk is en dat ook klachten en symptomen per persoon erg kunnen verschillen. Soms is het ook lastig te bepalen in welke week van de zwangerschap je nu precies zit. De apparatuur die gynaecologen en verloskundigen hebben om dit te meten is vrij nauwkeurig, maar er kan altijd een verschil van één of twee weken zijn. Je doet er dus goed aan om ook de beschrijving van de twee weken vóór en de twee weken ná de week van je zwangerschap goed door te lezen. Misschien herken je ook daar iets in wat nuttig voor je kan zijn.

Like it.? Share it: